[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului
7 August

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) solicită convocarea unei şedinţe extraordinare a Parlamentului, în cadrul căreia să fie denunţat Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, transmite CURENTUL.

„Cu toţi observăm că politica greşita dusă  actuala guvernare duce la o situaţie de catastrofă în economia Republicii Moldova şi o situaţie dificilă pentru agricultură. Ceea ce se întîmplă în ultimele săptămîni demonstrează ca socialiştii au avut dreptate cînd au spus despre riscurile semnării Acordului de Asociere”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon, în cadrul unei conferinţe de presă.

În context, Dodon a cerut convocarea sesiunii extraordinare a Legislativului în decurs de 10 zile.

„Sîntem în situaţia cînd trebuie să decidem ce facem mai departe. Problema poate fi soluţionată doar prin denunţarea Acordului de Asociere. Toate problemele agricultorilor sînt cauzate de acest acord nenorocit cu UE. Voi (n.r. – guvernarea) sînteţi de vină. Va veţi duce în raioane şi vor arunca cu roşii şi mere în voi”, a adăugat liderul PSRM.

De asemenea, politicianul propune aprobarea unui mecanism de subvenţionare pentru producătorii de fructe.

„În condiţiile în care nu au reuşit să menţină pieţele de desfacere, la fiecare kilogram de fructe să de-a 2-4 lei, în funcţie de produs. Alocarea subvenţiilor să fie din contul reducerii mijloacelor pentru întreţinerea clădirilor Parlamentului şi Guvernului. Să nu cumpărăm maşini luxoase conducerii statului, să nu dăm bani pentru reparaţia Parlamentului. Hai să ajutăm împreună agricultorii”, a spus deputatul.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Igor Dodon a anunţat că, începînd de astăzi, socialiştii vor organiza întîlniri în raioane cu agricultorii. „Noi nu vom politiza situaţia, dar vom discuta cum rezolvăm problema”, a conchis liderul PSRM, Igor Dodon.

CURENTUL.md aminteşte că sesiunea parlamentară primăvară-vară s-a încheiat pe 31 iulie 2014. Deputaţii vor reveni din vacanţă pe data de 5 septembrie anul curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților