[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii s-au adunat din nou în stradă, pentru a marca ”Ziua Victoriei”
9 Mai

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, condus de Igor Dodon, a chemat simpatizanții partidului să participe la marșul organizat ”în memoria ostașilor căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei și a Chișinăului de ocupația fascistă”, transmite Curentul.md.

Aceștia s-au adunat, la 9 mai 2014, în fața Academiei de Științe, de unde au pornit în marș spre Memorialul Eternitate, unde vor depune flori și vor aduce onoruri în memoria persoanelor decedate în război.

Cu ocazia marcării ”Zilei Victoriei”, liderul socialiștilor a transmis un mesaj de felicitare veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial. ”În acest an marcăm cea de-a 69-a aniversare de la marea Victorie asupra fascismului. În pofida timpului ce s-a scurs, nu dispare şi nu se învecheşte memoria despre acest mare eveniment. Ziua de 9 mai pentru noi toţi este zi a memoriei, toleranţei, şi atitudinii umane unii faţă de alţii. Sperăm, că omenirea se va convinge că bunăstarea şi prosperitatea nu se pot realiza într-o lume sfîşiată de războaie şi terorism, că numai pacea şi înţelegerea asigură liniştea şi bunăstarea omenirii”, a transmis Dodon.

La eveniment au participat deputații PSRM, alături de veterani și mai mulți simpatizanți. Președintele partidului, Igor Dodon, a fost însoțit de soția sa.

În fruntea coloanei socialiștilor au mers mașini de epocă și tineri îmbrăcați în uniforme militare sovietice.

Curentul.md menționează că, ziua de 9 mai curent va fi marcată de mai multe evenimente organizate de partidele politice. Primăria municipiului Chișinău organizează, tot pe 9 mai, un Festival al Fanfarelor și va marca ”Ziua Europei”, în Piața Marii Adunări Naționale.

Diana Cebotari, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților