[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii: Noi cerem majorarea de aproape 10 ori a taxei pentru cazinouri în mun. Chişinău
27 Iunie

Mîine va avea loc o nouă şedinţă a Consiliului Municipal Chişinău (CMC) în cadrul căreia vor fi dezbătute taxele locale. Anunţul a fost făcut de preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) în CMC, Ion Ceban, transmite CURENTUL.

Ceban a spus că, va solicita mai multe modificări la acest proiect.

„Noi cerem majorarea de aproape 10 ori a taxei pentru cazinouri în mun. Chişinău. Noi sîntem pentru a scoate această bădăranie din Chişinău. Noi avem înregistrat un proiect de lege în acest sens în Parlament. Nici în Parlament, nici în CMC nu avem suport pentru a scoate aceste cazinouri din capitală. Este o nenorocire pentru oraş”, a declarat consilierul.

Totodată, el a spus şi pentru ce vor fi folosiţi banii obţinuţi în urma majorării acestor taxe.

„Noi am identificat aproape 100 milioane de lei. O parte din aceşti bani vor merge la instituţii de învăţămînt pentru alimentarea copiilor. Alte surse vor merge pentru fonduri speciale de susţinere a instituţiilor de învăţămînt din mun. Chişinău. Tot din aceşti bani vom putea majora cu 30 milioane de lei alocaţiile pentru suburbii”, a adăugat socialistul.

În context, Ion Ceban a venit şi cu o adresare către consilieri.

„Trebuie să scoatem cazinourile din oraş. Sper că mîine vom avea susţinere. Amendamentul nostru va fi plasat astăzi pe internet. Săptămîna viitoare vom veni cu modificări pentru bugetul municipal pentru lectura a II. Sîntem gata să susţinem acest buget cu modificările cerute de noi”, a conchis preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților