[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii merg în instanţa de judecată: Este o schemă comună a PL şi PCRM!
8 Aprilie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) va ataca în instanţa de judecată un ordin al Consiliului Municipal Chişinău (CMC) privind reformarea a două instituţii medicale din municipiul Chişinău. Despre acest lucru au anunţat astăzi în cadrul unei conferinţe de presă deputatul socialist Ion Ceban şi juristul PSRM Vasile Bolea.

După cum relatează CURENTUL, socialiştii susţin că municipalitatea doreşte lichidarea Maternităţii nr. 2 şi Spitalului nr. 4 din oraşul Chişinău, pe motiv că acestea nu ar fi rentabile.

„După părerea noastră, la mijloc este o schemă clară prin care se vrea deposedarea de bani a municipalităţii şi terenurilor care aparţin acestor instituţii. Conform deciziei din 27 februarie curent, Maternitatea nr. 2 urmează să fie integrată în cadrul Spitalului Sfîntul Arhanghel Mihail. Şeful Direcţiei Sănătate din cadrul Primăriei, Mihai Moldovanu a stat la baza strategii. Este vorba de alte 2 ha de pămînt. Preţul unui ar în asemenea locuri constituie peste 60 de euro per ar. Bugetul nu va vedea niciodată aceşti bani. Vom iniţia proteste la faţa locului ca funcţionarii să explice de ce instituţiile nu sînt rentabile şi ce vor să facă în locul lor”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit juristului PSRM, Vasile Bolea, în această schemă este implicat şi preşedintele fracţiunii PCRM din CMC, Boris Golovin, care este şi preşedintele Consiliului de Administraţie a Spitalului Sfîntul Arhanghel Mihail.

„În această schemă au fost implicaţi nu doar consilieri din PL, dar şi din PCRM. Cred că a fost deja o înţelegere că terenurile revin unei grupări, iar clădirile celeilalte părţi. Vom merge în instanţa de judecată pentru a anula acest ordin. Decizia a fost luata pripit şi cu încălcarea legislaţiei”, a conchis Vasile Bolea.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților