[ X ]
Socialiştii cer ajutorul SUA: „Rugăm să susțină și cetățenii nu doar guvernarea”
25 Iunie

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) continuă acţiunile de protest împotriva intenţiei guvernării de a semna pe data de 27 iunie curent Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi insistă pe organizarea unui referendum naţional în problema determinării vectorului de dezvoltare a ţării.

După cum informează CURENTUL, noua acţiune de protest a avut loc în faţa în faţa Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA) de la Chişinău.

Vlad Bătrîncea, secretarul executiv al PSRM a declarat că, acţiunile guvernării din RM sînt dirijate de instituţiile europene, dar și de cele americane.

„ Dle Ambasador Moser, vrem să vă aducem la cunoștință că 70 % din cetățenii Republicii Moldova sînt împotriva semnării Acordului de Asociere. Nu vor în Uniunea Europeană. Noi solicităm chemarea cetățenilor la referendum, rugăm ca SUA să susțină și cetățenii nu doar guvernarea”, a precizat Bătrîncea.

Socialiştii au scandat: „Socialiştii pentru dreptate!”, „Nu distrugeţi ţara”, „Vrem referendum!”, „Opriţi semnarea Acordului!” ş.a.

 Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților