[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiștii bat din nou la poarta Curții Constituționale
6 Noiembrie

Partidul Socialiștilor din R. Moldova a depus astăzi, o sesizare la Curtea Constituțională (CC) în vederea interpretării Constituției despre modalitatea de ieșire dintr-o eventuală criză politică, în cazul în care Guvernul nu va fi investit în termen de 3 luni, informează CURENTUL.

Deputatul Vasile Bolea a declarat că, socialiștii își doresc un răspuns clar, cum trebuie să se procedeze în continuare, în cazul în care nu va fi investit un nou Guvern.

” Ce trebuie să facă Președintele RM? Va avea el posibilitatea să declanșeze alegeri parlamentare anticipate în aceste 6 luni atunci cînd Guvernul căzut recent  și nu a fost numita altul. Vrem să avem o interpretare oficială a  CC pe acest subiect. Solicităm de la CC în mod de urgență să se expună pe acest subiect ca să vedem cum să procedăm ulterior”, a precizat el.

Totodată, Bolea a menționat că, în cazul în care în timpul apropiat va fi totuși investit un nou Guvern, subiectul sesizării nu dipare.

”Subiectul sesizării nu dispare,  deoarece trebuie să avem certitudinea, dacă se vor întîmpla asemenea cazuri pe viitor, Parlamentul, Președintele țării să cunoască cum exact să procedez e în cazul respectiv. Conform Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni înainte de alegerile prezidențiale, în același timp sunt alte articole care prevăd că în cazul în care nu se numește un nou Guvern, Parlamentul urmează a fi dizolvat”, a adăugat Bolea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților