[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii au venit cu o adresare urgentă către premierul Iurie Leancă
18 Septembrie

Membrii şi simpatizanţii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) au protestat astăzi în faţa sediului Guvernului faţă de unele declaraţii ale premierului român Victor Ponta, transmite CURENTUL.

În acest sens, socialiştii au venit cu o adresare urgentă către prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă.

„Domnul Ponta a declarat că Republica Moldova doreşte unirea cu România. Dumnealui a anunţat şi o dată, anul 2018. Nici unul din demnitarii de rang înalt de la noi nu au reacţionat prompt la această declaraţie a lui Ponta. Aceste lucru nu poate fi înţeles normal. Acest lucru subminează suveranitatea şi interesele naţionale ale RM”, a declarat secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea.

De asemenea, manifestanţii au scandat în faţa Executivului: „Moldova, moldoveni, moldovenesc!”; „Unirea nu va trece!”; „Moldova nu e România!”; „Unioniştii peste Prut!”; „Moldova – stat independent!”; „Unirea nu va trece!”, cerînd totodată demisia premierului Iurie Leancă.

CURENTUL.md precizează: Premierul Victor Ponta a declarat, pe 12 septembrie, în discursul rostit în cadrul Congresului PSD, că angajamentul său şi apelul adresat românilor este acela de a face împreună, pentru a doua oară, marea unire a României.

„Vreau să ne asumăm cu toţii un angajament: în 1918, aici, la Alba Iulia, după ce sute de mii români şi-au dat viaţa în primul Război Mondial, am obţinut cel mai important obiectiv naţional: Marea Unire. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca, la o sută de ani, să fim acea ţară mândră, puternică, respectată, pe care strămoşii noştri aflaţi aici în urmă cu 96 de ani şi-au dorit-o. Acesta e angajamentul meu, acesta e apelul meu către toţi românii, să facem împreună a doua oară Marea Unire a României”, a afirmat Victor Ponta.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților