[ X ]
[ X ]
[ X ]
Socialiştii au obţinut victorie. Dodon: Decizia este irevocabilă!
3 Iunie

Grupul de iniţiativă pentru lansarea referendumului de demitere a primarului general de Chişinău, Dorin Chirtoacă, a fost înregistrat. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Curtea de Apel Bălţi, transmite CURENTUL.

Potrivit unui comunicat de presă al Partidului Socialiştilor, iniţial, procesul de înregistrare al grupului a fost tergiversat de instanţele de judecată din Chişinău.

„În toamna anului 2013, judecătorul Andriaş a refuzat înregistrarea grupului de iniţiativă respectiv. Peste cîteva săptămîni după emiterea deciziei în cauză, acest judecător, împreună cu alţi cîţiva judecători, a fost demis din funcţie pentru bănuieli de corupţie”, se menţionează în document.

Ulterior, grupul de iniţiativă a contestat decizia primei instanţe în Curtea de Apel. „Astăzi, la Bălţi, a avut loc şedinţa, în rezultatul căreia s-a dispus înregistrarea grupului”, se mai spune în comunicat.

“Victorie! Curtea de Apel Bălţi a decis – se înregistrează Grupul de Iniţiativă pentru lansarea Referendumului de demitere a primarului general de Chişinău Dorin Chirtoacă! Decizia este irevocabila. După 1,5 ani, în sfîrşit…”, a comentat liderul socialist Igor Dodon după pronunţarea deciziei.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților