[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicatele și Inspectoratul de Stat al Muncii au semnat un Acord de colaborare
19 Noiembrie

Confederația Națională a Sindicatelor din Moldova (CNSM) și Inspectoratul de Stat al Muncii (ISM) au semnat un Acord de colaborare care prevede perfecționarea activității lor în domeniul relațiilor de muncă și asigurarea aplicării legislației muncii, securității și sănătății în muncă, transmite CURENTUL.

Potrivit Acordului, părțile se vor consulta reciproc în soluționarea problemelor eventuale ce vor apărea în rezultatul implementării și aplicării actelor normative referitoare la muncă.

”Este necesar să facem schimb reciproc de informații referitoare la rezultatele monitorizării relațiilor de muncă, securității și sănătății în muncă, inclusiv date ce țin de accidentele de muncă produse, precum și să ținem cont de practicile de inspecție a muncii din alte țări”, a accentuat Dumitru Stăvilă, directorul ISM.

Acordul mai prevede colaborarea în vederea eliminării prevederilor inoperante ce se conțin în actele legislative și normative în domeniul relațiilor de muncă și formularea propunerilor ce țin de modificarea sau completarea legislației în domeniu.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților