[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicaliştii îl ameninţă pe Gaburici cu demisia. Motivul ţine de intenţia sa….
26 Mai

Federația Sindicatelor Lucrătorilor Instituțiilor Bancare și de Asigurări din Republica Moldova „SIBA” cere autorităţilor să renunţe la ideea de lichidare a Băncii de Economii, Banca Socială și Unibank. Despre asta au vorbit astăzi sindicaliştii în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

„În aceste bănci noi avem încheiate contracte colective de muncă care prevăd garanţii sociale pentru angajaţi. Mai mulţi agenţi economici, cu teama că aceste zvonuri se vor adeveri, pleacă la alte bănci din ţară. Pleacă şi deponenţii. Motivele prim-ministrului sînt de neînţeles. Manifestăm neliniştea faţă de aceste declaraţii. Cerem să înceteze orice tentativă de lichidare a acestor bănci. Ne rezervăm dreptul să purcedem la acţiuni de apărare a angajaţilor”, a declarat Victor Onici, preşedintele Federației Sindicatelor Lucrătorilor Instituțiilor Bancare și de Asigurări din Republica Moldova „SIBA”.

La rîndul său, preşedintele comitetului sindical de la Banca Socială, Olga Cuşnir a spus că, concedierea în masă va avea un impact negativ asupra economiei ţării.

„Mulţi din aceştia vor pleca chiar din ţară. Vom rămînea nu doar fără lucru dar şi copiii fără baza financiară care o aveau pînă acum. Noi am făcut zeci de milioane de lei defalcări în bugetul de stat, am făcut acte de binefacere, am ajutat case de copii”, a menţionat aceasta.

Reprezentanţii sindicatelor cer autorităţilor să renunţe la ideea de a lichida aceste trei bănci. În caz contrar, aceştia spun că vor ieşi la proteste.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților