[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sindicaliști promovează  femeile în organele de conducere a țării
5 Septembrie

În cadrul unui forum unde au participat reprezentanții Guvernului și Parlamentului, autorităților publice locale și ai patronatului, femeile participante și-au exprimat îngrijorarea față de problemele care împiedică creșterea economică a țării, de condițiile nesatisfăcătoare de muncă, dar și de prețurile înalte care în multe cazuri le depășesc pe cele din regiune, transmite CURENTUL.

Mihail Hîncu, vicepreședintele CNSM, a vorbit despre rolul femeii în societate, dar și în sindicate. Totodată, el a subliniat importanța promovării femeilor în organele de conducere a țării.

”Fiecare set de revendicări, înaintat la întrunirile organizate de Consiliul de Femei, începea cu solicitarea noastră de majorare a salariului minim pe țară, fapt ce conducea la o eventuală mărire. Și de această dată, cerem majorarea salariului minim pe țară, începând cu anul 2015, la nivelul minimului de existență”, a subliniat Liuba Rotaru, președintele Consiliului de femei.

Prezentă la Forum, Valentina Buliga, ministrul Muncii, Protecției Sociale și a Familiei, a enumerat reușitele obținute împreună cu sindicatele în ceea ce ține de majorarea salariilor, majorarea indemnizațiilor unice la nașterea copilului, majorarea pensiilor.

”Vom continua să fim aproape atât de femeile din țară, cât și de copii și familiile lor, pentru a le oferi un trai mai bun, mai decent”, a conchis Buliga.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților