[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Ostaf despre ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului: Este foarte stufoasă
17 Februarie

Ordinea de zi a şedinţei de astăzi a Guvernului este una foarte stufoasă. Declaraţia a fost făcută de directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO), Sergiu Ostaf, în cadrul conferinţei de presă cu tema „Opinia privind chestiunile examinate în ședința de Guvern din 17.02.2016, ora 17.00: transparența și impactul decizional”, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Ostaf, ordinea de zi a şedinţei de astăzi este cea mai încărcată de la începutul activităţii Guvernului Filip.

„8 subiecte din agendă se regăsesc şi în programul de guvernare, 2 subiecte se referă la strategia de reformă a justiţiei. 21 de subiecte sunt în formă de avize la iniţiativele deputaţilor”, a declarat directorul CReDO.

Referindu-se la cele două proiecte de legi privind strategia de securitate naţională, expertul a spus că acestea sunt foarte importante, iar includerea lor în ordinea de zi a şedinţei Guvernului reprezintă un progres.

„Sunt lucrate foarte bine, dar asta nu înseamnă că nu sunt şi carenţe. Trebuie să fie operate modificări în aceste legi”, a adăugat el.

Totodată, Sergiu Ostaf s-a arătat nemulţumit de faptul că, în cele 4 şedinţe ale Guvernului Filip nu a fost inclusă nici o chestiune care să se refere la sectorul antreprenorial şi eliminarea barierelor din activitatea agenţilor economici.

„Chestiunile din domeniul financiar-bancar, fiscal, vamal, nu se regăsesc la nici una din şedinţele Guvernului Filip”, a conchis Sergiu Ostaf.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților