[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Mocanu se va adresa la PG: Cerem să se inițieze o anchetă
25 Iulie

Mişcarea Populară Antimafie (MPA) va înainta, în această săptămînă, un demers către Procuratura Generală (PG). Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, președintele MPA, Sergiu Mocanu, transmite CURENTUL.

Sergiu Mocanu a declarat că, înainte de a înainta demersul la PG, îl va face public atît pentru cetățeni, cît și pentru Ambasadele Statelor Unite ale Americii (SUA) și Uniunii Europene.

„Vom depune un demers prin care cerem să se inițieze o anchetă pentru investigarea complicității factorilor de decizie  la un cumul de infracțiuni. Noi considerăm că, există semnale ale unor infracțiuni în deciziile Guvernelor Leancă și Gaburici privind garanțiile guvernamentale pentru scoaterea din visteria statului a milioane de dolari”, a precizat el.

Sergiu Mocanu a menționat că, demersul către PG este foarte exact și MPA cere răspuns la cîteva întrebări.

„Prima – dacă există elementele constitutive ale unei infracțiuni săvîrșite de membrii Guvernului Leancă și Gaburici sau nu? Dacă nu există, să ne spună de ce nu există? Doi – există elemente ce ar induce la faptul că a existat trafic de influență din partea unor factori politici interesați asupra membrilor Guvernului ca să săvîrșească o infracțiune de serviciu?”, a adăugat el.

Totodată, Sergiu Mocanu a mai spus că, va încerca să obțină de la Parlament un buget pentru un grup de procurori, care vor investiga acest caz.

„Voi încerca să obțin bani pentru acest proiect. Voi expedia un demers, dar și cu presiune din afară, voi cere Parlamentului să adopte un buget pentru un grup de procurori, care se va ocupa direct de această chestiune. Plus, este imperios necesar să încercăm să obținem bani pentru un proiect mediatic, care să sprijine și să acționeze în interesul public, nu în interesul clanurilor mafiote”, a mai spus Mocanu.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților