[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sergiu Coropceanu: Riscăm în general să transmitem RM într-un întuneric complex
17 Decembrie

Secretarul General al Partidului Social Democrat din Moldova (PSD), Sergiu Coropceanu crede că, Președintele R. Moldova, Nicoale Timofti este pus în situația de a  decide nu doar în interesul său personal, nu în interesul partidelor, dar – în interesul viitorului țării. Declarația a fost făcută în cadrul unor dezbateri publice, transmite CURENTUL.

Sergiu Coropceanu a menționat că, Președintele, pe deoparte, are o obligațiune morală de care dînsul nu poate să se despartă. ”Și el, la rîndul său, fiind ales în funcție prin înțelegerea acestor lideri de partid, poate asta generează rezerve în anumite situații ca să ia o deciziemai fermă”, a precizat el.

Coropceanu a afirmat că, Timofti e pus în situația de a decide în interesul viitorului R. Moldova.

”Dacă Președintele Timofti se lasă influențat și în continuare va accepta regulile de joc a acestor lideri de partid, riscăm în general să transmitem RM într-un întuneric complex și unde de fapt nu știu cum putem să o mai readucem înapoi. Cu atît mai mult că, mai are cîteva luni pînă la finele mandatului”, a spus secretarul PSD.

Sergiu Coropceanu a mai spus că, Nicolae Timofti ar trebui să dea dovadă de acel curaj în a lua o decizie promptă. ”Să consulte fracțiunile parlamentare, dar să înainteze un candidat care să poată să asigure independența instituției Guvernului. Eu cred că el poate să facă acest lucru, dacă va dori”, a conchis Coropceanu.

Andriana Cheptine  

Inapoi la arhiva noutaților