[ X ]
[ X ]
[ X ]
Serafim Urechean îşi propune drept obiectiv lansarea unui program de modernizare a pieţelor comerciale
10 Iunie

Serafim Urechean, candidatul PLDM la funcţia de Primar general al Municipiului Chişinău, îşi propune drept obiectiv „iniţierea şi lansarea programului de modernizare a pieţelor comerciale”. Acest obiectiv figurează în programul său electoral.

La concret, el pledează pentru „reconstrucţia şi re-sistematizarea teritoriului Pieţei Centrale, în vederea civilizării social-urbanistice a zonei similar practicii altor oraşe est-europene de „gentrificare” a pieţelor istorice tradiţionale”, dar şi pentru „re-sistematizarea pieţelor comerciale existente, prin renovarea pavajului, montarea pavilioanelor din construcţii uşoare, reconstrucţia WC-urilor şi modernizarea căilor de acces (investiţiile vor fi suportate de către gestionarii privaţi ai pieţelor)”.

De asemenea, Serafim Urechean mai propune „crearea unor pieţe agro-alimentare veritabile, în care ţăranii din suburbii ar putea vinde produse la preţuri de producător”.

Un alt obiectiv al său este „cooperarea cu Guvernul Republicii Moldova pentru construcţia unei pieţe agroalimentare en-gros (de importanţă internaţională), pentru fermierii din Republica Moldova”.

P

Inapoi la arhiva noutaților