[ X ]
[ X ]
[ X ]
Senator american: Apreciez curajul autorităților din Republica Moldova
22 Aprilie
foto: parlament.md

Senatorul american Robert Corker efectuează o vizită de două zile în Republica Moldova. Astăzi acesta a avut întrevederi cu premierul Iurie Leancă, dar şi cu preşedintele Parlamentului Igor Corman, transmite CURENTUL.

Oficialii au discutat despre intensificarea dialogului bilateral, sporirea securității energetice, evoluțiile din regiune și reglementarea conflictului transnistrean.

Senatorul Robert Corker a încurajat autoritățile de la Chișinău să continue  transformările de democratizare a țării, precizînd că progresele sunt vizibile.

”SUA își dorește ca cetățenii moldoveni să simtă libertatea și democrația, fără presiuni externe. Apreciez curajul autorităților din Republica Moldova și observăm progresele pe care le faceți pentru cetățeni și în vederea apropierii de UE”, a subliniat senatorul Robert Corker.

De asemenea, senatorul american a  reconfirmat sprijinul politic al Statelor Unite și a subliniat că țara sa va ajuta Republica Moldova în parcursul său european. „Noi suntem alături de voi și vă vom ajuta să vă dezvoltați și să mergeți în direcția corectă”, a subliniat senatorul.

Curentul.md precizează că Robert Corker se află la Chişinău pentru prima oară. Săptămîna trecută, ţara noastră a fost vizitată de alți patru senatori americani: John McCain, John Barrasso, John Hoeven și Ron Johnson.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților