[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şeful Executivului: Reformele vor fi realizate și resimțite în a doua jumătate a anului
27 Iulie

Premierul Pavel Filip a început ședința de astăzi a Guvernului, felicitîndu-și colegii și îndemnîndu-i să muncească și în continuare, în contextul stabilirii unui nou acord între Guvernul Republicii Moldova și Misiunea Fondului Monetar Național, transmite CURENTUL.

Premierul a spus că rezultatul acesta era un obiectiv așteptat și care a fost realizat cu succes.

„S-a muncit foarte mult pînă acum. Mulțumesc tuturor celor implicați în negocieri. Și evident, va fi și mai mult de muncit. Pînă la bordul FMI avem de realizat angajamentele pe care ni le-am sumat. Reformele vor fi realizate și resimțite în a doua jumătate a anului”, a spus Pavel Filip.

Precizăm că, Misiunea Fondului Monetar Internaţional (FMI), care s-a aflat în Moldova în perioada 5 – 15 iulie, a ajuns la o înţelegere cu Guvernul de a încheia un nou program de cooperare – declaraţia a fost făcută de către şefa misiunii Ivanna Vladkova-Hollar, la Washington. Programul de reforme economice va avea o durată de trei ani şi prevede o finanţare de 179 de milioane de dolari. Decizia finală urmează să fie luată de bordul executiv al FMI, în octombrie.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților