[ X ]
[ X ]
[ X ]
Şedinţa Parlamentului a început cu un minut de reculegere. Iată motivul!
5 Martie

Şedinţa de astăzi a Parlamentului a început cu un minut de reculegere în memoria celor decedaţi în conflictul de pe Nistru, transmite CURENTUL.

Propunerea a venit din partea preşedintelui fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat. „Acesta va fi un semnal că noi nu am uitat”, a spus liderul PLDM.

CURENTUL.md precizează: Războiul din Transnistria este un conflict politic între Republica Moldova și autoproclamata Republica Moldovenească Nistreană cu privire la exercitarea controlului asupra raioanelor Camenca, Dubăsari, Grigoriopol, Rîbnița, Slobozia și orașul Tiraspol, aflate pe malul stâng al râului Nistru și orașul Tighina, aflat pe malul drept al aceluiași râu. Conflictul a început în anul 1990, imediat după proclamarea independenței Republicii Moldovenești Nistrene. La 21 iulie 1992, Republica Moldova și Federația Rusă au semnat o Convenție cu privire la principiile reglementării pașnice a conflictului armat din zona nistreană a Republicii Moldova.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților