[ X ]
[ X ]
[ X ]
Ședința de judecată în dosarul grupului Petrenco – întreruptă
25 Aprilie

Ședința de judecată în dosarul grupului Petrenco a fost întreruptă pînă mîine. Anunţul a fost făcut de Grigore Petrenco şi avocatul său Ana Ursachi, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Petrenco, procurorii au venit astăzi cu un demers privind prelungirea mandatului de arest la domiciliu cu încă 30 de zile pentru toţi inculpaţii.

„Argumentele folosite de procurori sînt unele absurde. Au cerut prelungirea mandatului de arest deoarece am chemat lumea să participe la protestul din 24 aprilie. Este o absurditate totală. Am solicitat o întrerupere a şedinţei, deoarece materialele le-am primit acum cîteva minute şi unele din ele trebuie traduse în limba de stat”, a declarat ex-deputatul.

El a spus că, astăzi au fost audiaţi doi martori. „Nici unul din ei nu a indicat că vreo unul din noi am participat la dezordini în masă sau am comis acte de violenţă. Nu au putut confirmat că am comis vreo ilegalitate”, a adăugat Petrenco.

La rîndul său, avocatul Ana Ursachi a menţionat că, demersul procurorilor este ilegal.

„Pe 28 aprilie expiră cele 6 luni, perioada maximă în care Grigore Petrenco poate fi ţinut în arest. Procurorul probabil nu a calculat corect termenul. Este un demers care le repetă pe cele precedente”, a conchis Ana Ursachi.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților