[ X ]
Secretarul General al Interpol va participa la un eveniment major din RM
5 Iunie

În perioada 3-5 iunie curent, ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a efectuat o vizită oficială de lucru în oraşul Lyon, Franţa, la Cartierul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale Interpol (OIPC), la invitaţia Secretarului General, Ronald K. Noble, transmite Curentul.md.

„Scopul meu în cadrul vizitei de lucru la Secretariatul General al OIPC Interpol a fost identificarea soluţiilor privind consolidarea aplicării legii, sectorului privat şi abilităţilor publice în Moldova pentru protecţia acestora de diferite forme ale criminalităţii. Eu mizez pe dezvoltarea cooperării existente cu Interpol”, a menţionat Dorin Recean.

În cadrul unei întrevederi cu Secretarul General al OIPC Interpol, Ronald K. Noble, ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean l-a informat despre activităţile planificate în Republica Moldova privind marcarea a 20 de ani de la crearea Biroului Naţional Central Interpol în RM.

Potrivit lui Dorin Recean, este vorba de un eveniment major – lansarea campaniei „Turn Back Crime Interpol”. La eveniment va participa şi Secretarul General al OIPC Interpol, Ronald K. Noble.

La fel, în cadrul vizitei oficiale, ministrul Recean a participat la cel de-al 8-lea Simpozion privind amprentele digitale, care a avut loc la Secretariatul General al OIPC Interpol.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților