[ X ]
[ X ]
[ X ]
Secretarul general al Interpol: Noi avem cu R. Moldova o cooperare continuă
27 Septembrie

Secretarul General al Organizaţiei Internaţionale a Poliţiei Criminale (OIPC) INTERPOL, Ronald K. Noble se află la Chișinău pentru a sărbători cea de-a 20-a aniversare de la crearea Biroului Național Central (BNC) Interpol Chișinău. Este a doua sa vizită în Republica Moldova după ce, în 2005, a participat la inaugurarea noului sediu al BNC Interpol Chișinău, transmite CURENTUL.

În cadrul unei întrevederi cu premierul Iurie Leancă, Ronald K. Noble a apreciat activitatea organelor afacerilor de interne din Republica Moldova, menționând inclusiv rezultatele pozitive obținute în domeniul verificării autovehiculelor la frontieră, ceea ce a poziționat  țara noastră în top 10 în clasamentul internațional al OIPC Interpol.

„Pe parcursul ultimilor ani, s-a înregistrat o dinamică pozitivă în relațiile cu Ministerul Afacerilor Interne, care a manifestat o deschidere, o reacție promptă în soluționarea problemelor. Noi avem cu Republica Moldova o cooperare continuă, prin organizarea diferitelor sesiuni de instruire, seminare, conferinţe, campanii de informare, misiuni și operațiuni în teren”, a declarat secretarul General OIPC.

La rîndul său, premierul Iurie Leancă i-a mulţumit lui Ronald K. Noble pentru suportul acordat organelor de drept din Republica Moldova.

„Vă mulțumesc pentru rolul important pe care l-ați avut întru consolidarea capacităților  BNC Interpol Moldova și pentru crearea, în baza acestuia, a Centrului de cooperare polițienească internațională, ca model de interconexiune a tuturor platformelor de colaborare în domeniu”, a menționat Premierul.

În cadrul întrevederii, s-a menționat și despre faptul că în contextul regimului de liberalizare a vizelor cu UE, BNC Interpol Chișinău și-a afirmat considerabil capacitățile în ceea ce privește securitatea documentelor de călătorie, în special, suplinirea Bazei de date a OIPC Interpol a documentelor declarate sustrase sau pierdute.

CURENTUL.md precizează: OIPC-INTERPOL este organizația internațională a poliției criminale, fondată în 1914, având 190 state-membre. Scopul de bază al OIPC Interpol este sporirea interacţiunii între forţele de poliţie la nivel internaţional pentru a asigura securitatea locală, regională şi globală.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților