[ X ]
[ X ]
[ X ]
Se va întîmpla mîine în faţa Parlamentului şi Guvernului
9 Mai

În fața clădirilor Parlamentului și Guvernului, la data de 10 mai va avea loc o ceremonie festivă de arborare a Drapelului de Stat al Republicii Moldova și a Drapelului Uniunii Europene. Evenimentul se va petrece cu ocazia Zilei Europei și va începe la sediul Executivului, la ora 13:00, transmite Curentul.md

Tot mâine, își va deschide porțile Orășelul European. Inaugurarea oficială va avea loc la ora 14:00, cu participarea conducerii țării, reprezentanților Guvernului, Delegației UE în Republica Moldova, a ambasadorilor statelor europene și a autorităților locale.

În cadrul Orășelului European, vor fi amplasate centre informative pentru cetățenii moldoveni,  unde le vor fi oferite informații despre statele Uniunii Europene, procesul de integrare europeană a R. Moldova, beneficiile de pe urma ridicării vizelor și semnării Acordului de Asociere cu UE.

După ceremonia de inaugurare vor urma discuții publice privind relaţiile moldo-comunitare şi procesul de integrare a Republicii Moldova. Oaspeţilor le vor fi prezentate informaţii detaliate privind proiectele derulate în ţara noastră cu sprijinul financiar al UE, posibilităţile de mobilitate academică şi studiere a limbilor statelor UE.

Misiunile diplomatice vor organiza prezentări de dansuri populare şi vor pregăti bucate tradiţionale.

Sărbătoarea dedicată Zilei Europei la Chișinău va culmina cu un concert în Piața Marii Adunări Naționale, invitata specială fiind trupa Morandi din România.

Pe data de 17 mai, Ziua Europei va fi sărbătorită și la Comrat, unde la fel va fi organizat Orăşelul European și un  concert de seară care va fi susţinut de interpreta tătaro-ucraineancă din Crimeea – Jamala.

Evenimentele sunt organizate de Delegaţia UE în Republica Moldova în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova și Primăriile de la Chişinău şi Comrat.

Cebotari Diana, stagiară

Inapoi la arhiva noutaților