[ X ]
[ X ]
[ X ]
Se va întîmpla după alegerile din 30 noiembrie. Vezi anunţul coraportorilor APCE! 
24 Septembrie

Raportul de monitorizare a Republicii Moldova realizat de coraportorii Comisiei de monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) va fi prezentat după alegerile parlamentare din 30 noiembrie curent. Despre aceasta au anunţat coraportorii APCE în cadrul întrevederii cu preşedintele Parlamentului, Igor Corman, transmite CURENTUL.

Coraportorii APCE au menționat că țara noastră se află într-un moment foarte important pentru viitorul său și au subliniat importanța organizării unor alegeri democratice, libere și corecte.

„Cel mai bun lucru pentru Republica Moldova este asigurarea unui sistem politic care să permită adoptarea unor legi bune, menite să contribuie la construcția democratică a țării”, a declarat Lise Christoffersen.

La rîndul său, referindu-se la obiectivul de încheiere a procedurii de monitorizare a țării noastre de către CoE, Președintele Parlamentului a menționat că scopul Republicii Moldova în relația cu APCE este foarte clar.

„Interesul nostru este să avem alegeri democratice, libere și corecte la 30 noiembrie ca după aceste alegeri să avem o guvernare pro-europeană, care va accelera implementarea Acordului de Asociere cu UE, ceea ce ne va ajuta să finalizăm îndeplinirea obligațiunilor pe care ni le-am asumat față de Consiliul Europei și să trecem în faza de post-monitorizare”, a declarat Igor Corman.

De asemenea, oficialii au făcut un schimb de opinii cu privire la regiunea transnistreană și măsurile întreprinse de autorități pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului.

Părțile au mai discutat despre activitatea grupului de lucru pentru examinarea problemelor ce țin de statutul special al UTA Găgăuzia, prioritățile legislative ale sesiunii de toamnă, reforma justiției și a Procuraturii, cooperarea cu Comisia de la Veneția, situația politică internă şi contextul regional.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților