[ X ]
[ X ]
[ X ]
Schimb de experiență între autoritățile de concurență din R. Moldova și Slovacia
3 Octombrie

La 2 octombrie curent a avut loc Evenimentul de lansare a relațiilor de colaborare între Consiliul Concurenței și Ambasada Slovaciei la Chișinău. Startul în lansarea relațiilor de colaborare între Consiliul Concurenței și Ambasada Slovaciei la Chișinău a fost dat printr-un proiect de schimb de experiență între autoritățile de concurență din R. Moldova și R. Slovacă, realizat cu suportul Ambasadei Slovaciei la Chișinău și finanțat din fondurile Uniunii Europene, transmite CURENTUL.

Scopul Proiectului dat rezidă în stimularea schimbului de informații și experiență între autoritățile de concurență a celor două state. În cadrul proiectului sunt discutate practici noi în abordarea şi evaluarea concentrărilor economice, impunerea condiţiilor şi obligaţiilor în cadrul concentrărilor economice, investigarea cazurilor de abuz de poziţie dominantă, evaluarea studiilor de piaţă, exemple şi anchete sectoriale ş.a.

Președintele Consiliului Concurenței al R. Moldova, doamna Viorica Cărare, a menționat în cadrul evenimentului atitudinea pro-activă a autorității de concurență în procesul de integrare europeană și globalizare, dar, totodată, a specificat importanța stabilirii unor relații bilaterale.

„Noi suntem membri ai mai multor instituţii europene şi internaţionale, însă foarte importante sunt şi acordurile bilaterale. În cadrul lor poţi lucra concret pe anumite subiecte, pe anumite segmente cu colegii tăi din alte autorităţi şi poţi prelua experienţa concret în anumite segmente punctate. De aceea noi, având deja în spate acorduri cu mai multe ţări din Europa şi din CSI, suntem la etapa discutării unui acord cu colegii din Slovacia.”, a menționat Viorica Cărare.

La rândul său, Ambasadorul Republicii Slovacia la Chişinău, domnul Robert KIRNAG, a declarat că acest proiect reprezintă un bun start în lansarea relațiilor de colaborare și a subliniat caracterul oportun, relevant și aplicabil al acestuia.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților