[ X ]
Şase activişti ai PSRM s-au ales cu dosare penale
27 Iunie

Ziua de astăzi, 27 iunie, cînd Moldova semnează Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, va intra în istorie ca şi o dată negativă, la fel ca şi ziua în care a început războiul de pe Nistru, dar şi acea zi din 2003 cînd Moldova a ratat şansa de a reintegra ţara. O declaraţie în acest sens, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon a făcut astăzi, în cadrul unui briefing, transmite CURENTUL.

Liderul socialist a declarat că impactul semnării Acordului de Asociere RM-UE va fi unul extrem de negativ şi şi-a exprimat regretul că puterea nu a vrut să consulte opinia poporului în cadrul unui referendum. Igor Dodon a amintit în context că formaţiunea sa a organizat mai multe acţiuni de protest paşnice, a colectat semnături în favoarea desfăşurării unui referendum, a ieşit cu numeroase declaraţii, dar guvernarea nu a ţinut cont de aceste acţiuni.

Liderul PSRM a chemat cetăţenii să se solidarizeze cu formaţiunea sa şi să facă tot posibilul ca „această guvernare să plece cît mai repede în istorie”.

Igor Dodon a anunţat că astăzi acţiuni de protest ale socialiştilor împotriva semnării Acordului de Asociere vor avea loc la Bruxelles, Comrat şi Bălţi, iar săptămîna viitoare protestele vor continua.

El a dat asigurări că socialiştii vor protesta paşnic şi a îndemnat autorităţile să se abţină de la provocări. Potrivit spuselor sale, minimum şase activişti ai PSRM s-au ales cu dosare în ultima perioadă, alţi membri ai formaţiunii fiind chemaţi la organele de drept, ceea ce, în opinia liderului PSRM, este o modalitate de presiune exercitată de putere.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților