[ X ]
[ X ]
[ X ]
Sarcinile politice ale PPDA pentru anul curent, stabilite în cadrul Congresului extraordinar
5 Februarie

Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) și-a desfășurat astăzi cel de-al II-lea Congres extraordinar, în cadrul căruia au fost luate mai multe decizii importante, informează CURENTUL.

Președintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat că, pe parcursul lucrărilor, s-au luat decizii cu privire la modificările din statut, programul partidului, dar și realegerea membrilor organelor de conducere ale partidului: Biroul Politic și Consiliul Politic Național.

Potrivit lui, în cadrul lucrărilor congresului s-a adoptat și o rezoluție cu mai multe puncte importante pentru activitatea partidului.

„PPDA a depus eforturi semnificative în vederea consolidării cetățenilor în lupta cu actualul regim, dar și privind implementarea mai multor reforme. PPDA este un partid al viitorului, determinat să transforme țara într-un stat de drept. Congresul apreciază activitatea partidului pentru anul 2016 drept satisfăcătoare. Considerăm că, trebuie oprită evoluția RM în direcția unui stat autoritar. RM are nevoie de o nouă guvernare cu adevărat pro-europeană, care să implementeze reforme reale și concrete menite să combată sărăcia și clivajele sociale”, a precizat Năstase.

Andrei Năstase a menționat că delegații Congresului au trasat pentru PPDA mai multe sarcini ce țin de consolidarea și dezvoltarea partidului în 2017.

„Crearea și consolidarea organizațiilor teritoriale în toate unitățile administrativ-teritoriale de nivelul II și eficientizarea comunicării dintre acestea și organele centrale de conducere; constituirea în cadrul tuturor organizațiilor teritoriale a cel puțin jumătate din numărul maxim posibil de organizații; crearea mai multor organizații extra-teritoriale: organizații din diasporă, de tineret, femei, persoane în etate; amplificarea semnificativă a campaniei de promovare a partidului în teritoriu prin intermediul organizării întîlnirilor permanente a conducerii partidului cu cetățenii din toate localitățile țării, precum și prin distribuirea materialelor informative despre inițiativele și activitățile platformei; oranizarea mai multor cursuri de instruire a activiștilor partidului la nivel: central, teritorial și local; elaborarea inclusiv de organizațiile teritoriale a unor poiecte civice de combatere a corupției, dezvoltare economică și sociale de interes: local, regional și național; continuarea finanțării transparente a partidului; diversificarea și sporirea donațiilor; îmbunătățirea semnificativă a sistemului de încasare a cotizațiilor de membru”, a enumerat politicianul.

Andrei Năstase a anunțat că PPDA va depune, în cel mai scurt timp, actele necesare pentru aderare la Partidul Popular European.

Totodată, Congresul a trasat pentru PPDA mai multe sarcini politice pentru anul 2017.

„Promovarea mai activă a inițiativelor partidului privind combaterea schemelor criminale din economia țării, prin care este furat poporul Moldovei, precum și implementarea reformelor prin diferite domenii menite să modernizeze RM după modelul european în interesul tuturor cetățenilor. Implicarea maximă pentru a nu permite guvernării să sustragă atenția cetățenilor de la problemele reale, interne ale țării spre o confruntare geopolitică artificială. Depunerea eforturilor maxime în vederea creării unui pol politic democratic și antioligarhic bazat pe valorile europene. Intensificarea dialogului cu partenerii externi în scopul conferirii informației reale despre situația social-politică din țară. Neadmitearea modificării sistemului electoral și modificării Legii Amnistiei capitalului în redacția propusă de actuala guvernare. Inițierea referendumului privind anularea legii privind achitarea de către cetățenii țării a miliardelor furate, în cazul în care referendumul nu va fi inițiat de președintele RM. Aplicarea tuturor metodelor de luptă cu regimul cleptocratic, inclusiv prin relansarea protestelor de amploare. Obținerea alegrilor parlamentare anticipate”, a conchis Năstase.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților