[ X ]
Sandra Kalniete: Alegerile din 30 noiembrie sînt importante atît pentru Moldova, cît şi pentru UE
13 Noiembrie

Alegerile parlamentare din 30 noiembrie anul curent sunt importante atît pentru Republica Moldova, cît şi pentru Uniunea Europeană. Declaraţia  a fost făcută de vicepreşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, Sandra Kalniete, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută împreună cu preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, transmite CURENTUL.

„La acea dată se va hotărî viitorul european al Republicii Moldova. Sînt mîndră că Acordul de Asociere a fost ratificat astăzi cu majoritate de voturi”, a declarat Kalniete.

La rîndul său, liderul PLDM a menţionat că partidul pe care îl conduce va rămîne motorul integrării europene a R. Moldova.

„Realizarea acestui obiectiv nu depinde decît de noi şi politicile care vor fi adoptate după alegeri. Moldova nu are dreptul la greşeală. Eu nu vreau ca Republica Moldova să sufere aşa cum suferă prietenii noştri ucraineni. Alegerile sînt decisive pentru viitorul european al R. Moldova. Ţara noastră nu este condamnată să rămînă la porţile Uniunii Europene. Data de 30 de noiembrie este extrem de importantă pentru RM. Sînt cele mai importante alegeri de la proclamarea independenţei”, a conchis Vlad Filat.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților