[ X ]
[ X ]
[ X ]
Salariile angajaţilor din instituţiile de cultură din ţară vor fi majorate
14 Iulie

Veniturile salariaților care activează în instituțiile de cultură din țară vor fi majorate treptat, începând cu 1 septembrie 2014. Despre aceasta a anunţat ministrul Culturii, Monica Babuc, transmite CURENTUL. 

“Ministerul Culturii depune toate eforturile pentru a îmbunătăți situația tuturor persoanelor ce activează în acest domeniu. Ca un prim pas, am obţinut ca salariile lucrătorilor din cultură să crească cu 20% începând cu data de 1septembrie curent și cu alte 10-15% de la 1 octombrie”, a declarat Monica Babuc.

În altă ordine de idei, ministrul Culturii a menţionat că publicul moldovean arată un interes ridicat pentru cultură.

„Avem 12 instituţii teatrale în subordinea Ministerului, iar acestea reprezintă de fapt expresii ale politicilor culturale ale statului. În plus, în ultimii ani au apărut câteva teatre deschise de mediul asociativ, iar eu cred că acest fapt demonstrează că nu numai statul, dar și societatea civilă, publicul și mediul privat se pot implica pentru a contribui la situația teatrelor și a le face mai profitabile”, a spus Monica Babuc.

La problemele care presupun o mai mare implicare din partea sa, Monica Babuc a anunțat disponibilitatea de a discuta față în față cu cetățenii, la oficiul Ministerului din Chișinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților