[ X ]
[ X ]
[ X ]
Rusia impune noi restricţii privind importul produselor din carne din Moldova
2 Iulie

Serviciul Federal de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară din Federaţia Rusă a trimis o scrisoare Agenției Naționale pentru Siguranţa Alimentelor din Republica Moldova, prin care a raportat că de la 5 iulie va permite exportul pe piaţa rusească doar a cărnii în stare crudă, pe motiv că firmele din ţara noastră nu respectă cerinţele fitosanitare ale Uniunii Vamale, transmite CURENTUL.

Potrivit autorității sanitar-veterinară ruse Rosselhoznadzor, decizia a fost adoptată după ce compania moldovenească „Tehnostel Car” ar fi livrat în Belarus 15 loturi de slănină afumată, din care patru au fost reţinute. Motivul ar fi o încălcare gravă a condițiilor sanitar-veterinare și reglementări Uniunii vamale și standardelor internaționale de certificare.

Administraţia Rosselhoznadzor susţine că aceasta constituie o încălcare gravă a normelor sanitare internaţionale şi cere Agenţiei Naţionale privind Siguranţa Alimentelor (ANSA) din Moldova să verifice întreprinderea şi să informeze autorităţile din Rusia privind angajamentul de a respecta normele sanitar-veterinare din Rusia şi Uniunea Vamală.

La fel, Rosselhoznadzor anunţă că de la 5 iulie va permite exportul pe piaţa rusească doar a cărnii de porc, vită, cal sau ovină, doar în carcase şi stare crudă.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților