[ X ]
RM va primi 30,8 milioane de dolari pentru modernizarea sectorului sănătăţii
19 Martie

Republica Moldova va primi un împrumut în valoare de 30,8 milioane de dolari SUA de la Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare. Un Acord în acest sens a fost ratificat astăzi de Parlament, transmite CURENTUL.

Acordul de finanţare dintre Republica Moldova şi Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare privind finanţarea Proiectului „Modernizarea sectorului sănătăţii în Republica Moldova” a fost semnat la data de 11 iulie 2014 în cadrul Strategiei de parteneriat cu Banca Mondială pentru anii 2014-2017 şi nemijlocit pentru susţinerea în continuare a modernizării sistemului de sănătate.

Potrivit notei informative a proiectului de lege, implementarea Acordului va contribui la reducerea riscurilor aferente bolilor non-transmisibile, îmbunătăţirea protecţiei financiare, şi sporirea eficienţei serviciilor de sănătate în RM, prin fortificarea asistenţei medicale primare şi spitaliceşti, îmbunătăţirea indicatorilor de sănătate, reducerea invalidităţii şi incapacităţii de muncă a populaţiei, şi indirect contribuind la creşterea nivelului de dezvoltare socio-economică a ţării.

Data limită de intrare în vigoare a Acordului este 9 aprilie, anul curent.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților