[ X ]
[ X ]
Revendicările protestatarilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale
6 Septembrie

Participanții la acțiunea de protest organizată astăzi în Piața Marii Adunări Naționale de către Platforma civică ”Demnitate și Adevăr” (DA) au elaborat și aprobat un șir de revendicări pentru putere, transmite CURENTUL.

Prima revendicare ține de demisia Președintelui Nicolae Timofti și alegerea noului șef al statului direct de către popor în cadrul unui scrutin republican.

A doua revendicare ține de numirea în fruntea instituțiilor de drept a unor persoane integre, profesioniste, care ar fi identificate de către societatea civilă prin intermediul grupului de intermediere și reprezentare, constituit astăzi de protestatari.

De asemenea, protestatarii au cerut organizarea alegerilor parlamentare anticipate cel puțin în luna martie a anului viitor.

Liderii Platformei au declarat că rămîn în vigoare și toate revendicările anunțate de protestatari în cadrul precedentelor trei mitinguri.

Grupul de intermediere și reprezentare a protestatarilor a mers la instituțiile de stat pentru a înmîna revendicările, declarînd că protestatarii vor rămîne în PMAN pînă cînd vor obține îndeplinirea lor.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților