[ X ]
Reținuți pentru răpire de automobil. Printre suspecți se află și un minor
18 Iulie

Angajaţii IP Rîşcani al Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au reținut trei tineri pentru că ar fi răpit dintr-o curte un automobil de model “Volkswagen Passat”. Incidentul s-a petrecut în timp ce stăpînii dormeau, transmite CURENTUL.

Tinerii cu vîrstele cuprinse între 17 și 27 de ani, originari din raioanele Ștefan-Vodă și Anenii Noi au fost denunțați la poliție de către proprietar, după ce acesta a depistat lipsa automobilului. Paguba materială a fost estimată de către victimă la suma de peste 80 000 lei.

Unitatea de transport a fost depistată a doua zi, abandonată pe strada Minsk din sectorul Botanica.

În cadrul acţiunilor speciale de investigaţii, bănuiții au recunoscut în detalii circumstanţele exacte în care a fost răpit automobilul din ogradă. Potrivit lor, unul dintre ei ar fi pătruns în casă prin forţarea geamului din termopan, în timp ce stăpânii dormeau, de unde a sustras doar cheile de la automobil. Ei au deschis porţile şi l-au împins fără să pornească motorul.

În privinţa lor a fost pornită o cauză penală pentru răpirea mijlocului de transport, care prevede închisoare pe un termen de la 3 pînă la 5 ani. Doi dintre ei au fost reţinuţi, iar minorul este cercetat penal în stare de libertate.

Aceştia sunt suspectaţi de comiterea mai multor furturi din automobile şi locuinţe.

Diana Cebotari

Inapoi la arhiva noutaților