[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova și Slovacia vor coopera în domeniul diplomației economice
3 Octombrie

Astăzi, Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi a avut o întrevedere cu  Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei, Peter Burian, informează CURENTUL.

În timpul întrevederii, oficialii au apreciat relațiile bilaterale excelente dintre cele două țări și au convenit asupra intensificării cooperării în domenii de interes comun.

În  același context, viceministrul Tudor Ulianovschi a menționat interesul R. Moldova de a prelua experiența partenerilor slovaci în promovarea diplomației economice și atragerea investițiilor străine în economia națională.

La rândul său, secretarul de stat Peter Burian a menţionat că Slovacia va acorda, în continuare, asistență tehnică pentru dezvoltare R. Moldova, în special pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii și pentru a susține comunitatea de business.

De asemenea, părțile au discutat despre oportunitatea organizării unor ateliere de lucru pentru promovarea beneficiilor creării Zonei de Comerț Liber cu UE, precum și  a unui forum al oamenilor de afaceri din cele două țări.

La finalul întrevederii, oficialii au semnat Protocolul bilateral de cooperare în domeniul diplomației economice. Documentul va permite efectuarea schimbului de experienţă şi conlucrarea în vederea atragerii investitorilor în proiecte de interes reciproc.

Tatiana Cocerva

Inapoi la arhiva noutaților