[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova ar putea primi un nou suport financiar din partea UE
24 Septembrie

Viceprim-ministrul, Andrian Candu, ministru al Economiei a întreprins o vizită oficială la Kiev, la 23 septembrie curent, unde a participat la cea de-a XII-a Reuniune a Consiliului Ministerial al Comunităţii energetice, transmite CURENTUL.

Andrian Candu și Günther Oettinger, Comisarul european pentru energie, au discutat despre un eventual suport financiar ce ar putea fi acordat Republicii Moldova. Subiectul a fost abordat în contextul necesității asigurării securităţii energetice a Republicii Moldova.

La fel, reuniunea Consiliului Ministerial s-a axat pe reformarea Comunității Energetice, ținând cont de provocările la adresa securității energetice în Europa. Punerea în aplicare a celui de-al treilea pachet energetic, inclusiv prin investiții în infrastructură, reprezintă o prioritate pentru consolidarea securității pieții energetice.

Ministrul Economiei a discutat și cu Directorul Secretariatului Comunităţii Energetice, Janez Kopac despre progresul înregistrat de către Republica Moldova in transpunerea aquis-lui comunitar și despre suportul acordat Moldovei de către Secretariatul Comunității Energetice în procesul de  implementare a Pachetului energetic 3.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților