[ X ]
[ X ]
[ X ]
Republica Moldova a transmis Ucrainei președinția GUAM
11 Noiembrie

Republica Moldova a transmis Ucrainei președinția Adunării Parlamentare a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM). Anunțul a fost făcut de către preşedintele Adunării Parlamentare GUAM, liberal-democratul Anatolie Dimitriu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite CURENTUL.

Anatolie Dimitriu a declarat că Republica Moldova în perioada cît a deținut președinția și-a îndeplinit cu succes toate obligațiile.

“Au fost dezvoltate relații bilateral și multilateral de colaborare pe diverse domenii: parlamentar, cultural, economic, turism etc. între țările GUAM, dar și Polonia, Benelux, țările scandinave”, a spus el.

Parlamentarul a asigurat că în GUAM deciziile se adoptă eficient și pe picior de egalitate.

Dimitriu a predat președinția omologului său ucrainean Rustam Raupov și i-a urat succes în exercitarea mandatului.

La rîndul său, Raupov a declarat că RM a avut o prestație impecabilă în procesul de gestionare a organizației și Ucraina va depune efort pentru atinge toate prioritățile GUAM.

CURENTUL precizează: Cea de-a 7-a sesiune a Adunării Parlamentare a Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (GUAM) s-a desfășurat la Chișinău, în perioada10 -11 noiembrie curent. La eveniment au participat deputați din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și Republica Moldova, reprezentanții Adunării Parlamentare a Organizației pentru Cooperare Economică la Marea Neagră, ai Adunării Parlamentare a Statelor Baltice, reprezentanții Adunării Parlamentare a Țărilor Vorbitoare de Limbi Turcice și ai Grupului Visegrad, diplomați și reprezentanți ai Guvernului.

Kristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților