[ X ]
[ X ]
[ X ]
Renato Usatîi, la Capul de Pod Șerpeni: Sunt bucuros că bunele tradiții ale PN de până în anul 2016 au renăscut
24 August

Partidul Politic „Partidul Nostru” (PPPN) a desfășurat astăzi cursa automobilistică spre Complexul memorial „Capul de pod Șerpeni”, aceasta făcând parte dintr-o serie de acțiuni de comemorare organizate în mai multe localități din țară de către PPPN, în contextul aniversării a 75 de ani de la Operațiunea Iași-Chișinău, în urma căreia Moldova a fost eliberată de sub ocupația fascistă, informează CURENTUL.

Potrivit liderului PPPN, Renato Usatîi, ziua când este marcată Operațiunea Iași-Chișinău „trebuie să fie o zi importantă pentru noi toți, deoarece trăim în pace datorită acelor oameni care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Renato Usatîi a afirmat că operațiunea de eliberare a Moldovei a contribuit mult și la victoria generală asupra fascismului. „Sunt bucuros că bunele tradiții ale Partidului Nostru de până în anul 2016 au renăscut. Cât voi trăi atât timp vom marca acele sărbători care educă corect viitoarele generații”, a declarat Renato Usatîi.

În context, liderul PPPN și-a îndemnat concetățenii să păstreze în memorie vitejia ostașilor care au luptat cu mari sacrificii pentru ca astăzi să ne bucurăm de pace și armonie. „Operațiunea Iași-Chișinău este considerată una din cele mai de succes operațiuni militare din istoria Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Trebuie să transmitem copiilor noștri această memorie”, a spus Usatîi.

De menționat că, în această dimineață, cu ocazia aniversării celor 75 de ani de la Operațiunea Iași-Chișinău, membri și simpatizanți ai PPPN împreună cu liderul formațiunii politice, Renato Usatîi, au depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chișinău, unde au ținut un moment de reculegere în amintirea celor care și-au pierdut viața în lupta pentru eliberarea de sub jugul fascist.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților