[ X ]
[ X ]
[ X ]
Renato Usatîi: Cetățenii au nevoie de un stat în care drepturile lor vor fi apărate, dar nu subjugați de sistem
27 August

„La mulți ani, Moldova! Te felicit cu ocazia Zilei Independenței, zi care, în primii 25 de ani ai tăi, este marcată diferit atît de guvernare, cît și de societate”. Despre aceasta se spune în mesajul de felicitare al Președintelui Partidului Nostru (PN), Renato Usatîi, cu ocazia Zilei Independenței, transmite CURENTUL.

Renato Usatîi a scris că, „parada militară din Piața Marei Adunări Naționale este organizată de cei, cărora le convine totul: hoția fără margini, fărădelegile bandiților de la putere, justiția care apară interesele clanurilor mafiote, sunt capturate instituțiile statului. Cetățenii pleacă masiv din țară. Parada din PMAN este organizată de cei, pentru care Independența semnifică modalitatea de a scăpa basma curată în afara legii”.

Totodată, politicianul a menționat că, cetățenii activi ai acestei țări sunt astăzi în centrul Chișinăului, pentru a spune celor de pe tribună că ei nu se tem.

„Cetățenii vor să trăiască într-un stat decent, dar nu într-o enclavă, asemeni statelor de pe continentul African. Suntem revoltați, când cineva se dă drept rege al junglei care are sub aripă o turmă. În concepția multora dintre noi țara semnifică venirea și plecarea puterii, atunci când o vrea poporul. Cetățenii au nevoie de un stat în care drepturile lor vor fi apărate, dar nu subjugați de sistem. Unde copiii nu vor mai fi învățați să ofere mită de pe băncile școlii, pentru o notă mai mare. Avem nevoie de un stat în care cetățeanul simplu să vină cu polița de asigurare medicală și să obțină un tratament calitativ”, a scris el.

Renato Usatîi a mai spus că, într-un sfert de secol, noi nu ne-am apropiat de țara noastră, în care ne-am născut și în care am crescut.

„Dimpotrivă ne-am îndepărtat. Treptat noi suntem nimiciți. Până la sfârșitul acestui proces, în parametri istorici au rămas doar câteva minute. El va lua sfârșit atunci când cei care nu sunt indiferenți de soarta acestei țări vor pleca. Acesta va fi sfârșitul țării”, a mai spus Usatîi.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților