[ X ]
[ X ]
[ X ]
Record politic înregistrat de Ilan Şor
17 Iunie

Ilan Șor este cel mai tînăr primar ales la 14 iunie, potrivit Comisiei Electorale Centrale. Potrivit hotnews.md, al doilea primar nou-ales, care are aceeași vîrstă – 28 de ani, este Ivan Cuhari din satul Unguri, raionul Ocnița.

Amintim că Ilan Șor a obținut din primul tur mandatul de primar al orașului Orhei, cu aproximativ 62% din voturi. De asemenea, echipa cu care a mers la alegeri – cea a Mișcării Social-Politice „Ravnopravie” a obținut 42% din voturi și, respectiv, 13 din cele 27 de mandate de consilier, fiind cel mai bun rezultat din istoria acestei formațiuni.

Ilan Șor s-a înscris în cursa electorală pe ultima sută de metri, fiind al 11-lea candidat la această funcție. Decizia sa de a candida a fost criticată de unii politicieni și analiști, dar mai mulți experți menționează că rezultatul „surpriză” al acestuia se datorează programului său bine structurat și a faptului că a putut convinge alegătorii că este în stare să realizeze ceea ce-și propune, demonstrînd acest lucru în practică încă în timpul campaniei electorale.

Mai mulți experți consideră că Șor va înregistra rezultate notabile în funcția de primar. Acesta a declarat luni, după ce a fost anunțat rezultatul alegerilor că va realiza în totalitate toate proiectele pe care le-a anunțat în Campania electorală.

Amintim că Ilan Șor a declarat că va aduce investiții importante la Orhei, inclusiv străine, care vor permite dezvoltarea și modernizarea orașului, dar și vor asigura condiții mai bune de viață pentru locuitori.

Sursa: www.hotnews.md

Inapoi la arhiva noutaților