[ X ]
[ X ]
[ X ]
Recean: Mulţi dintre şoferii de microbuze au antecedente penale
15 Iulie

Majoritatea şoferilor de microbuze sînt necalificaţi, iar unii din ei chiar au şi antecedente penale. Declaraţia a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, în cadrul unui briefing de presă, transmite CURENTUL.

În context, Dorin Recean condamnă declaraţiile primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, precum că verificările din ultimele zile ale şoferilor de microbuze ar fi o comandă politică.

„Îmi pare rău şi este păcat că de fiecare cînd apare o criza în Primarie se caută vinovaţi şi nu soluţii. Înseamnă că plouă torenţial la comandă politică, avem accidente la comandă politică, ninge masiv la comandă politică, ard mansardele tot la comandă politică. Solicit imediat să fie încetate presiunile politice asupra poliţiei. Să nu caute comenzi politice acolo unde există probleme reale, altfel ar putea sa găsească o oglindă”, a menţionat Recean.

Mai mult, ministrul de la Interne a spus că poliţia a procedat corect, iar aceste verificări vor fi efectuate şi în continuare.

„Nu voi lăsa ca politicienii să facă presiuni asupra poliţiei. Vom efectua verificări la microbuze şi vom impune respectarea legii. Rog cetăţenii să fie răbdători la aceste verificări. Cu toţii trebuie să înţelegem că aceste verificări sînt necesare pentru a disciplina şoferii şi să asiguram securitatea. Poliţia trebuie să-şi facă meseria ca sa ne protejeze de eventualele victime”, a adăugat Recean.

De asemenea, Dorin Recean a anunţat că mulţi dintre şoferii de microbuze nu sunt calificaţi, conduc în stare de supraoboseală, iar o parte din ei au şi antecedente penale. Totodată, acesta a spus că microbuzele nu sunt deservite tehnic la timp, iar la repararea lor folosesc piese contrafăcute.

Potrivit ministrului de Interne, din 2010 pînă în prezent, 37 de persoane au decedat în urma accidentelor cu implicarea microbuzelor de rută. „În majoritatea cazurilor se făceau vinovaţi şoferii microbuzelor de rută”, a conchis Dorin Recean.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților