[ X ]
Raionul de origine al Președintelui Timofti va primi 6,5 mil. euro. Află pentru ce!
15 Ianuarie

Raionul Florești, de unde este de origine Președintele țării, Nicolae Timofti va primi 6,5 milioane euro pentru modernizarea sistemului de aprovizionare cu apă şi canalizare, transmite Curentul.md.

Din această sumă vor fi construite/reabilitate peste 120 km rețea de apeduct din 10 localități ale raionului cu conectarea a peste 14 mii consumatori noi la aceste rețele.

„Actualmente lucrările de construcție/reconstrucție a rețelelor sînt executate în proporție de cca 70%. Din această sumă sînt prevăzute achiziționarea bunurilor (vehicule, echipament operațional, tehnica IT, pompe, apometre, etc.), care vor facilita activitatea companiei de apă din raion, precum și va contribui la reducerea pierderilor de apă și a costurilor operaționale”, despre aceasta a spus ministrul Mediului, Gheorghe Șalaru, la o întîlnire cu factorii de decizie din raion.

Ministrul  a mai spus că  proiectul, în care este parte și raionul Florești, prevede modernizarea sistemului de aprovizionare cu apă şi canalizare în 6 raioane ale republicii, respectiv: Soroca, Floreşti, Hînceşti, Orhei, Leova şi Ceadîr-Lunga şi este susţinut financiar cu 30 mil. euro (10 mil. euro – BERD, 10 mil. euro – BEI, 10 mil. euro – grant FIV).

Gheorghe Șalaru a mai menționat că, în anul 2013, au fost  construiți 984 km de rețea de apeduct la care au fost conectate 22 820 de gospodării (respectiv 76 778 cetățeni); construiți 218 km de rețea de canalizare la care au fost conectate 946 de gospodării (respectiv – 9 925 cetățeni) și  construite/reabilitate 20 de sonde arteziene. Din Fondul Ecologic Național pentru domeniul AAC au fost aprobate 178 proiecte în sumă de 299 585 848 lei.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților