[ X ]
[ X ]
[ X ]
Radoslaw Sikorski – susținător al PLDM și integrării R. Moldova în UE
5 Noiembrie

Preşedintele Seimului (Camera inferioară a Parlamentului polonez), Radoslaw Sikorski susține agenda europeană a Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM) și aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Despre aceasta el a anunțat la întrevederea cu Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat.

Radoslaw Sikorski s-a arătat interesat de priorităţile PLDM în aceste alegeri, aşteptările existente în societate şi continuitatea cursului pro-european al Republicii Moldova.

În context, Vlad Filat a trecut în revistă principalele obiective ale PLDM incluse în Planul 2020, care prevăd obţinerea statutului de ţară candidat la aderare până în 2017 şi calitatea de membru al Uniunii Europene în 2020. Aceste obiective pot fi atinse în condiţiile unei guvernări democratice care să asigure continuarea reformelor, modernizarea ţării, implementarea standardelor europene. În context, Vlad Filat a menţionat că PLDM pregăteşte un nou program de guvernare axat pe aceste priorităţi.

De asemenea, au fost puse în discuţie şi aspecte ale colaborării dintre PLDM şi Partidul Platforma Civică din Polonia, dat fiind faptul că ambele formaţiuni sunt afiliate Partidului Popular European.

Elena Mocreac

Inapoi la arhiva noutaților