[ X ]
[ X ]
[ X ]
R. Moldova va primit un împrumut în valoare de 150 milioane, din partea României
22 Septembrie

România va acorda R. Moldova o asistență financiară rambursabilă în valoare de 150 milioane euro, pe o perioadă de cinci ani, în condiții avantajoase. Decizia a fost luată în cadrul ședinței comune a celor două Guverne, transmite CURENTUL.

Premierul a anunțat că a fost o discuție neoficială, iar astăzi, s-a decis ca, Guvernul României să acorde o asemenea finanțare rambursabilă.

”Este o perioadă dificilă prin care RM trece acum din punct de vedere financiar și bugetar, pînă în momentul la care R. Moldova va avea un acord cu instituțiile financiare internaționale: FMI și Banca Mondială, și Comisia Europeană, așa cum am avut și noi anii trecuți. Cred că este de datoria, și mai ales de puterea,  ca într-un moment dificil să fim primii care putem sprijini”, a precizat Ponta.

Totodată, Premierul României a menționat că, în scurt timp, acest proiect de lege va fi propus către Parlamentul României, însă s-a arătat destul de convins că nu vor apărea impedimente.

La rîndul său, Premierul Streleț a mulțumit României pentru sprijinul acordat.

”Apreciem decizia politică de a acorda RM un ajutor financiar rambursabil. R. Moldova nu intenționează să consume acești bani pe domenii neproductive. Noi avem intenția să reanimăm proiectele investiționale care au fost temporar suspendate din motivul suportului bugetar de la partenerii de dezvoltare la care contăm atît de mult”, a spus Streleț.

Astăzi a avut loc ședința comună a Guvernelor României și Republicii Moldova. Următoarea ședință în acest format va avea loc la Chișinău.

Andriana Cheptine  

Inapoi la arhiva noutaților