[ X ]
[ X ]
[ X ]
R. Moldova va primi încă 5 milioane de euro din partea Guvernului României
30 Decembrie

Republica Moldova va primi zilele următoare din partea Guvernului României încă 5 milioane de euro. Un proiect de hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi de membrii Cabinetului de miniştri de la Chişinău, transmite CURENTUL.

Potrivit hotărîrii cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării Addendumului, prin schimb de scrisori, la Programul de cooperare pe anul 2014 între Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României pentru modificarea limitei maxime a contribuţiei prezăvuze în anexa la Programul de cooperare, Executivul de la Chişinău propune alocarea unei sume suplimentare de 5 milioane de euro.

Precizăm că Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind implementarea programului de asistenţă tehnică şi financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro acordat de România Republicii Moldova a fost semnat la Bucureşti la 27 aprilie 2010, iar cel de-al doilea Protocol Adiţional la Acord, semnat la Bucureşti la 10 august 2011 şi la Chişinău la 16 august 2011, iar la 9 aprilie 2014 a fost aprobat, prin schimb de scrisori, Programul de cooperare pentru anul 2014.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților