[ X ]
[ X ]
[ X ]
R. Moldova a semnat mai multe acorduri de colaborare cu Ungaria. Detalii!
26 Septembrie

Republica Moldova şi Ungaria au semnat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, acorduri de colaborare în circa 14 sectoare de bază ale economiei naţionale. Evenimentul a încheiat sesiunea plenară a Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare economică, transmite CURENTUL. 

Printre cele mai importante documente se numără: Acordul de colaborare în domeniul afacerilor externe şi integrării europene; Acordul de colaborare în domeniul turismului şi Acordul de colaborare în domeniul farmaceutic şi echipamentelor medicale.

În cadrul briefing-ului, viceministrul Economiei Octavian Calmîc a făcut publice unele rezultate ale Comisiei interguvernamentale moldo-ungare pentru colaborare economică.

„Am făcut schimb de experienţă în domeniul gestionării crizelor. Au fost stabilite un şir de platforme de comunicate atît între instituţiile de stat, cît şi între mediile de afaceri. Partea ungară este gata să susţină orice iniţiativă privată comună atît a antreprenorilor din Moldova, cît şi a celor din Ungaria”, a declarat Octavian Calmîc.

De asemenea, oficialul moldovean a menţionat că ţara noastră va prelua experienţa Ungariei în implementarea Acordului de Asociere şi Acordului de Liber Schimb cu Uniunea Europeană, întrucît „în anii următori activitatea de bază a întregului Guvern va fi adoptarea legislaţiei europene”.

Potrivit sursei, în prezent există un mare potenţial nevalorificat în relaţiile dintre cele două ţări. „Sîntem convinşi că, cu suportul nostru vom promova aceste oportunităţi”, a conchis viceministrul Economiei Octavian Calmîc.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților