[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM protestează în faţa Guvernului. Iată ce îi cer premierului Leancă!
4 Iunie

Mai mulţi membri şi simpatizanţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) protestează în această dimineaţă în faţa clădirii Guvernului. Aceştia cer organizarea unui referendum naţional înaintea semnării Acordului de Asociere cu EU, transmite CURENTUL.

Protestatarii au scandat mai multe lozinci : „Nu represiunilor politice”, „Vrem referendum”, „Cerem dreptate”, „Opriţi semnarea acordului”, ş.a.

„Această coaliţie nu are nimic în comun cu valorile democratice. Au fost pornite mai multe dosare administrative pe numele unor cetăţeni ai Republicii Moldova, reprezentanţi ai societăţii civile care vin cu critici la adresa guvernării”, a declarat juristul PSRM, Vlad Bătrîncea.

În acelaşi timp, socialiştii cer organizarea unui referendum naţional cu privire la vectorul politicii externe a Republicii Moldova, făcînd trimitere la unele sondaje potrivit cărora 70% din cetăţenii RM nu sînt de acord cu direcţia politicii externe a ţării. „Să fie respectate drepturile cetăţenilor şi să fie organizat un referendum. În caz contrar vor cere demisia lui Iurie Leancă”, a adăugat Bătrîncea.

La rîndul său, liderul PSRM Igor Dodon susţine că astfel de proteste vor avea loc zilnic. „Socialiştii se ţin de cuvînt – au început protestele. Guvernanţilor – vom cere zilnic referendum privind vectorul extern şi anularea deciziei de semnare a Acordului de asociere cu UE. Oamenii trebuie să decidă!”, a scris acesta pe o reţea de socializare.

Curentul.md precizează că Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană pe 27 iunie 2014, la Bruxelles.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților