[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM cere repetat convocarea şedinţei extraordinare a CMC
30 Septembrie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) solicită repetat convocarea şedinţei extraordinare a Consiliului Municipal Chişinău (CMC). Despre asta a anunţat preşedintele fracţiunii PSRM în CMC, Ion Ceban, în cadrul unei conferinţe de presă, transmite CURENTUL.

Socialiştii cer ca şedinţa să fie convocată vineri, data de 2 octombrie.

„Rugăm primarul să nu întîrzie cum o face la fiecare şedinţă. El parcă e mireasă, dar nu mire. Aşteptăm pe toată lumea la şedinţă că avem o grămadă de subiecte de discutat”, a declarat Ceban.

De asemenea, acesta insistă pe instituirea unui moratoriu pe construcţii şi crearea unei comisii de anchetă în acest sens.

„Pentru data de 2 octombrie ne propunem mai multe subiecte în ordinea de zi cum ar fi: eliberarea din funcţii a şefilor şi şefilor-adjuncţi de direcţii, conducătorii şi conducătorii adjuncţi ai întreprinderilor municipale, oamenii care au fost angajaţi pe criterii politice. Afară din primărie, nu aveţi ce căuta acolo. Noi nu vrem funcţii, dar vrem transparenţă în procesul de angajare”, a adăugat socialistul.

Totodată, Ion Ceban a spus că, dacă şedinţa din data de 2 octombrie curent nu va avea loc, peste două săptămîni PSRM va face audieri publice pe marginea problemelor existente în municipiul Chişinău.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților