[ X ]
PSRM cere organizarea unui referendum naţional. „Este unica soluţie”
20 Februarie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) vrea organizarea unui referendum naţional privind vectorul extern al ţării. Anunţul a fost făcut în cadrul unui briefing de presă susţinut de liderul PSRM, Igor Dodon, care a venit cu iniţiativa de a convoca o şedinţă extraordinară a Parlamentului pentru discutarea acestui subiect, transmite CURENTUL.

Potrivit lui Dodon, referendumul naţional este unica soluţie pentru un consens naţional. „Cetăţenii vor fi întrebaţi unde îşi văd viitorul, în Uniunea Vamală, Uniunea Europeană, sau de ce nu, a treia variantă, nici în una nici în alta. Noi politicienii trebuie să ne conformăm cu această alegere”, a declarat deputatul.

Liderul socialiştilor a menţionat că a semnat adresări către toţi liderii fracţiunilor parlamentare şi a pregătit şi un proiect de lege în acest sens. De asemenea, acesta a specificat că PSRM este gată să susţină iniţiativa oricărui partid de a organiza acest referendum.

„În cazul în care nu se va accepta, PSRM va continua referendumurile locale. Ne angajăm să venim cu un 1 milion de semnături către guvernare privind vectorul extern al RM”, a adăugat Igor Dodon.

CURENTUL precizează că, recent, în UTA Găgăuzia a avut loc un referendum consultativ privind vectorul extern al autonomiei. Ulterior, PSRM a constituit grupuri de iniţiativă de organizare a unor referendumuri locale în mai multe raioane din ţară.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților