[ X ]
PSRM ar putea contribui la Unirea R. Moldova cu România? Iată ce proiect de lege elaborează!
23 Martie

Preşedintele Partidului Socialiştilor din R. Moldova, Igor Dodon, spune că formaţiunea sa elaborează acum un proiect de lege prin care să fie acordată cetăţenia RM moldovenilor de pe malul drept al Prutului. Despre asta scrie într-o postare bloggerul Corneliu Gandrabur, transmite CURENTUL.

„Nu m-am aşteptat niciodată ca un partid anti-român de la Chişinău ar putea să propună acordarea cetăţeniei RM moldovenilor de pe malul drept al Prutului. Despre acest lucru, că ar fi bine de acordat cetăţenie moldovenilor din partea cealaltă a Prutului, se discută de mai mult timp la Chişinău, inclusiv a fost o temă dezbătută şi de către unionişti. Pe scurt, planul era să se acorde cetăţenie, după care să fie organizat un referendum de Unirea Republicii Moldova cu România. Evident, au rămas doar discuţii şi un plan suspendat, deoarece nimeni din Parlament nu s-a arătat deschis să elaboreze şi să înainteze un asemenea proiect”, susţine Gandrabur.

Potrivit spuselor acestuia, datorită lui Igor Dodon şi PSRM-lui, Referendumul de Unire ar putea deveni o realitate.

„Dacă să ne uităm realist, majoritatea cetăţenilor din RM sunt împotriva Unirii, iar electorat pur-românesc în număr de cîteva milioane va fi tocmai ceea ce este necesar pentru realizarea Unirii”, conchide bloggerul.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților