[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM a protestat la sediul Î.S. „Registru”: Este ilegal, anticonstituţional şi antidemocratic
11 Septembrie

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM) a organizat astăzi un protest la sediul Întreprinderii de Stat „Registru”, cerînd asigurarea dreptului la vot în baza paşapoartelor de tip sovietic, transmite CURENTUL.

Înarmaţi cu drapelele partidului şi pancarte, membrii şi simpatizanţii PSRM au scandat: „Opriţi genocidul!”; „Nu vă bateţi joc de oameni!”; „Cerem dreptul la vot!”; „Nu discriminării!”.

Potrivit juristului formaţiunii, Vlad Bătrîncea, circa 200 de mii de cetăţeni, deţinători ai paşapoartelor de tip sovietic au rămas fără drept de vot.

„Este un lucru ilegal, anticonstituţional şi antidemocratic. Aceşti oameni au meritat dreptul la vot. Cerem ferm prelungirea dreptului la vot pentru aceşti cetăţeni pînă la 1 iulie 2015, ca să poată participa atît la alegerile parlamentare, dar şi la cele locale”, a declarat Bătrîncea.

De asemenea, socialiştii au specificat că Î.S. „Registru” nu a creat condiţii pentru persoanele în etate sau veterani pentru accesul în secţiile de documentare a populaţiei. „Aceşti oameni au pus bazele acestui stat, iar azi cineva îşi şterge picioarele de ei. Trebuie să fie formate grupe mobile pentru oamenii care nu pot ieşi din casă, nu se pot deplasa”, a adăugat deputatul Ion Ceban.

CURENTUL.md precizează că, începînd cu 1 septembrie 2014, paşapoartele de tip sovietic nu mai sînt valabile.

Adrian Platon

Inapoi la arhiva noutaților