[ X ]
[ X ]
[ X ]
PSRM a depus o nouă sesizare la Curtea Constituţională
10 Aprilie

Deputații Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) au depus astăzi la Curtea Constituțională (CC), o sesizare privind angajarea răspunderii de către Guvernul RM, asupra proiectului Legii Bugetului de Stat pe anul 2015, transmite CURENTUL.

Juristul PSRM, Vasile Bolea, deputat, a declarat că, au depus o sesizare la CC ce ține de acele document care ieri au fost prezentate în Parlament.

”Mă refer la asumarea răspunderii de către Guvernul R. Moldova în fața Parlamentului, pentru patru proiecte de legi. Este vorba despre Legea Bugetului pentru anul 2015, Legea Asigurărilor Sociale, Asigurările Obligatorie în Medicină și ce se referă la politica bugetar fiscală”, a subliniat el.

Totodată, Bolea a menționat că, socialiștii consideră că prin angajarea răspunderii, Guvernul a încălcat un șir de articole din Constituția R. Moldova.

“Ne referim la art. 6 – separarea puterilor în stat; art. 66 – care prevede atribuțiile Parlamentului și anume că Legislativul este acel organ care adoptă Legea Bugetului și nu printr-o procedură separată Guvernul; art. 131 – care prevede același lucru, adoptarea bugetului este prerogativa exclusivă a Parlamentului R. Moldova”, a conchis Bolea.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților